TENAGA PENGAJAR

Kursus Asas Bermain GolfGolf For Beginners, Now Everyone Can Play Golf ini akan dikendalikan oleh seorang Golf Instructor yang sangat berpengalaman di dalam sukan Golf iaitu Pro Shamsul Anuar Bin Mohamad yang merupakan Certified Golf Instructor, Malaysia dan merupakan Mr. Paul Foley Golf Profesional Instructor Member Australian PGA.

Beliau telah memulakan kerjaya di dalam sukan golf ini sejak tahun 1978 lagi dengan bermula sebagai Caddy sehingga tahun 1986.

Pada tahun 1986–1992 beliau bermain golf untuk Majlis Sukan Negara (MSN). Mulai tahun 1993–2001 beliau telah berkhidmat sebagai Golf Supervisor di Sungai Long Golf & Country Club. Seterusnya dari tahun 2001-2007 beliau telah berkhidmat sebagai Golf Instructor di Setapak Golf Range, Kuala Lumpur.

Pada tahun 2008 beliau telah mendapat tawaran berkhidmat di Seremban International Golf Club sebagai Director Of Golf Academy sehingga tahun 2010.

Bermula tahun 2011 beliau terus mencurahkan ilmu dan bakat yang dimiliki kepada peminat golf peringkat “Beginner” di Setapak Golf Range, Kuala Lumpur sehinggalah ianya ditutup pada hujung tahun 2016 dan sekarang Pro Shamsul terus mendidik anak muridnya dengan tanpa jemu di beberapa buah Kelab Golf terkemuka di sekitar Kuala Lumpur dan Selangor.